Etusivu
Kissala Shanemin
Egyptinmau rotuna
Pennut
Yhteystiedot

Kissat ovat olleet suuri kiinnostuksen aiheeni niin kauan, kuin muistan. Ne ovat mielestäni niin viekkaita ja silti niin ihania olentoja, jotka ovat tietyllä tavalla niin salaperäisiä. Se kiehtoo minua. Ensimmäiset kissani olivat maatiaiskissat Shadow ja Yoyo. Tällöin olin täysin sitä mieltä, että mitä ihmettä nämä rotukissat ovat, kuka niitä haluaisi. Mutta kuinkas kävikään.. Katselin kerran puolisilmällä telkkarista ohjelmasta, joka kertoi eri kissaroduista: niiden ominaisuuksista, sairauksista yms. Siellä oli esittelyssä Egyptinmau. Olin heti myyty! Kissa, joka kuuluu niin kiinteästi egyptiläiseen mytologiaan ja on niin valloittavan hieno! Egypti oli aina kiehtonut minua, mutta minulla oli paljon ennakkoluuloja sieltä suunnalta tulevia kissarotuja kohtaan: luulin, että vain lähes karvattomat Sfinx-kissat tulevat Egyptistä. Kuinka väärässä olinkaan ollut!
Muutama vuosi eteenpäin siinä meni, kun etsin itselleni Egyptinmauta. Olin jo päättänyt, että jos otan itselleni näin hienon ja ylvään kissan, haluan aloittaa myös sen kasvatuksen. Lopulta tallainen mahdollisuus avautuikin, kun Chai-lai -kissalassa oli pentuja. Nämä olivat Ranskasta tulleen tuontikissan jälkeläisiä ja todella valloittavia pronssitäplikkäitä veitikoita. Todella kaunis pentu! Ensimmäiset pennut, jotka hoisin, olivat Chai-lai Latif Lotuksen pennut, jotka kuitenkin olivat meillä vain sijoituksessa. Toinen pentue, Shanemin-kissalan ensimmäiset omat pennut, syntyivät vuoden 2017 alkupäivinä sulattamaan meidän sydämemme. Kesällä 2017 joukkomme kasvoi myös uudella Maulla: hopeatäplikkäällä pienellä prinsessalla, joka osaa huomion kerjäämisen, niin ihmisiltä kuin lajitovereiltaankin.
Kotimme on kissojen valtakunta ja siitä ei tingitä. Kissat saavat osallistua jokaiseen arkiseen askareeseemme perheenjäsenenä. Ainoa kielletty alue on tällä hetkellä ulkoilu, sillä pihallemme ole ollut vielä mahdollisuutta rakentaa ulkoilutarhaa. Valjaissa tämäkin on toki mieluisaa kesäpuuhaa.
Kasvattajana en itse käy kissanäyttelyissä enkä sitä myöskään vaadi keneltäkään, joka pennun meiltä haluaa. Toki, jos näyttelyissä käyminen kiinnostaa, se on hienoa. Jokainen pentue on meillä ennalta suunniteltu ja haluamme luoda upeita pentuja rodun jatkamiseksi niin ulkonäöltään kuin luonteeltaankin ja vaalia rodun hyvinvointia. Kissojen hyvinvointi onkin kaikkein tärkeintä.