Etusivu
Kissala Shanemin
Egyptinmau rotuna
Pennut
Yhteystiedot

Egyptinmau on rotuna on alun perin lähtöisin nimensä veroisesti Egyptistä ja sen lähiseuduilta. Egyptinmau onkin rotuna täysin alkuperäinen eikä sitä ole tekemällä tehty tai jalostettu, joka puolestaan takaa terveen geeniperimän ja erittäin vähäisen sairastettavuuden. Egyptinmaun kasvatus on aloitettu 1950-luvulla Yhdisvalloissa, josta se myöhemmin on levinnyt muualle maailmaan. Kansainvälinen Kissaliitto FiFe on hyväksynyt Egyptinmaun rotuna vuonna 1992 ja ensimmäinen Egyptinmau on tuotu Suomeen vuonna 1993. Suomessa ensimmäiset Egyptinmaupennut ovat syntyneet 2000-luvulla, joten rotu on vielä varsin nuori ja harvinainen Suomessa.

Egyptinmaut ovat kooltaan keskikokoisia kissoja, mutta myös muutama pienikokoinen yksilö mahtuu joukkoon. Suurin osa rotunsa edustajista ovat kookkaita ja lihaksikkaita, joka mahdollistaa huimat agility-temput. Tämän lisäksi rodulla on niin kutsutut löysät nahkapussit kyljistä takajalkojen kainaloon, joka mahdollistaa Egyptinmau-kissan hyppäämisen korkeammalle kuin monien muiden rotujen edustajat. Egyptinmaun pää on sievän siro, keskipitkä ja pyöristynyt. Silmät ovat ominaisena surullisen kauniit. Korvat ovat keskisuuret tai suuret, mitkä tuovat mukavan kontrastin silmille. Turkki on lyhyt ja kiiltävä, joka tekee siitä helppohoitoisen.

Hyväksyttyjä värejä rodulla on kolme: pronssitäplikäs, hopeatäplikäs ja mustasavu. Täplien muodot ja voimakkuus saavat vaihdella, mutta täplien on selkeästi erotuttava taustaväristä. Maulla kuuluisi olla silmiensä yläpuolella M-muotoinen kuvio sekä kaulalla aavistuksen katkennut kaulanauha.

Luonne on Egyptinmaulla valloittava! Ne ovat erittäin sosiaalisia sekä ihmisrakkaita ja osoittavat sen omalle perheelleen mielellään. Egyptinmaut ovat myös hyvin aktiivisia, leikkisiä ja atleettisia. Maut ovat erittäin kiinnostuneita kaikesta ympärillä tapahtuvasta ja osallistuvat arjen askareihin mielellään. Egyptinmaut tulevat hyvin toimeen muiden eläinten kanssa ja osaavat myös viihdyttää itseään. Aktiivisen luonteensa vuoksi ne tarvitsevat kuitenkin paljon virikkeitä, paikkoja leikkiä ja kiipeillä sekä ihmisen aktivointia. Paras leikkikaveri on toinen kissa. Maut tykkäävät myös jutella perheelle, mutta tämä on usein aika hiljaista eikä häiritse. Äänenvoimakkuuksia ja sävyjä on toki erilaisia, jokainen eri tilanteisiin.

Lisätietoa voi lukea Egyptin Mau seuran sivuilta